STIGLA JE NOVA FORD PUMA

Dizajnirana kako bi vam pomogla izvući ono najbolje iz brzog i dinamičnog tempa modernog života.

S inovativnim interijerom, robusnim SUV izgledom i sofisticiranim hibridnim pogonskim sklopom: nova Ford Puma ne traži vašu pažnju, već je potiče.

Preuzmite cjenik / Preuzmite brošuru

 

1 BC 2

Tehnologija koja vožnju čini zabavnom

Ford Puma ima niz inovativnih funkcionalnosti koje su dizajnirane u svrhu poboljšanja zadovoljstva i samopouzdanja u vožnji. Riječ je o opcijskim načinima vožnje i Ford Co-Pilot360, impresivnom paketu tehnologija za pomoć u vožnji, bilo da je riječ o ubrzanju, kočenju pa čak i upravljanju. Tu se ubrajaju fleksibilni tempomat, sustav za sprečavanje sudara i sustav zadržavanja vozne trake, a svi oni paze na put koji je pred vama i upozoravaju vas na potencijalne opasnosti.

2. BC 2

Motori u korak s vremenom

Nova era čišćih hibridnih električnih vozila je ovdje, a Ford Puma je utjelovljenje novog Fordovog smjera. Pravo zadovoljstvo pruža ponuda novih naprednih hibridnih i benzinskih motora EcoBoost u novoj Pumi. Motori pružaju izvanredne performanse, uz iznimno učinkovitu potrošnju goriva i značajno nižu emisiju CO2 od ostalih konvencionalnih, nehibridnih motora.

Ford Puma varnost

Potpuna zaštita u automobilu i izvan njega

Od upozoravanja na potencijalne sudare do pametnih sustava koji vam pomažu u održavanju prijenosa snage na podlogu i stabilnosti: vaša sigurnost je naša briga. Zbog toga Ford Puma dolazi s pametnom pomoćnom tehnologijom dizajniranom za zaštitu vas, vaše obitelji i ostalih sudionika u prometu.

 

Pametno iskorišten prostor

Moderni život često zahtijeva vrlo fleksibilan pristup načinu na koji trošite prostor u vozilu. S najintenzivnijim teretnim prostorom u klasi, Ford Puma slijedi ovu liniju razmišljanja. Pumin atraktivni dizajn i zavodljivo stilizirani vanjski izgled, kombiniran je s promišljenom funkcionalnošću. Pruža svestranost na svakom koraku.

 

Vožnja koja mami osmijeh na lice

Uz niz inovativnih značajki, Ford Puma svaku vožnju pretvara u užitak. Izbori načina vožnje i Ford Co-Pilot360, zadivljujući skup pomoćnih tehnologija koje zajedno rade kako bi vam pomogle da ubrzate, kočite pa čak i upravljate svojom Pumom. Put ispred vas pomno nadziru aktivni tempomat, sustav pomoć u sprečavanju sudara i sustav za pomoć pri upravljanju u izbjegavanju prepreka koji upozorava na potencijalne opasnosti.

Ford Puma vozna izkusnja

Vaš osobni asistent u vožnji

Ford Co-Pilot360 kombinira različite tehnologije koje nadopunjuju i čine vožnju još udobnijom i ugodnijom.  Aktivni tempomat automatski prilagođava brzinu putovanja u skladu s vozilom ispred vas. Sustav može čak prepoznati znakove ograničenja brzine i prilagoditi odabranu brzinu tempomata u skladu s propisima.

Ford Puma odzivnost volana

Lakše upravljanje volanom

Sustav za pomoć u upravljanju u slučaju nužde pomaže vam zaobići zaustavljena ili sporija vozila kako biste izbjegli sudare. Sustav otkriva sporija i nepomična vozila ispred vas uz pomoć radara i kamere i pruža pomoć u upravljanju u izbjegavanju vozila ako je u suprotnom opasnost od sudara. Tehnologija intervenira ako nema dovoljno mjesta da spriječite sudar kočenjem i sami poduzmete mjere izbjegavanjem sudara.

Ford Puma nacin voznje 2

Dinamika vožnje po vašoj mjeri

Personalizirajte svoje iskustvo vožnje. Različiti načini vožnje, mijenjaju odzivnost Puminih papučica za ubrzanje, upravljanje i ravnomjerno prebacivanje. Na raspolaganju vam je pet različitih načina vožnje: Normal, ECO, Sport, Slippery (sklizak) i Trail. Istodobno se prikaz ključnih podataka mijenja kroz 12,3-inčni digitalni instrument koji koristi različite teme boja za svaki odabrani način vožnje.

Ford Puma zadnja kamera

Kamera za lakše parkiranje...

Stupci, uski prolazi, niski zidovi... Kamera za vožnju unazad na središnjoj konzoli prikazuje sve iza vozila. Osim što prikazuje predmete koje ste možda previdjeli, sustav vam pomaže i parkirati se na još nezgodnijim
parkirnim mjestima prikazivanjem usmjerenih linija. Fotoaparat se automatski uključuje kada odaberete stupanj prijenosa za vožnju unazad.

Ford Puma samodejno parkiranje

ili jednostavno pustite Pumu da parkiranje obavi umjesto vas

Parkiranje u prometnoj ulici ili u nedostatku prostora može biti vrlo izazovno. Ford Puma ima opciju pomoći za parkiranje. Zadivit ćete se da kad osjetite koliko parkiranje može biti jednostavno. Kada se sustav
aktivira, prepoznaje odgovarajuće parkirno mjesto i automatski usmjerava vozilo prema njemu. Također vam može pomoći da se vratite u promet. Sve što trebate učiniti je kontrolirati papučice za ubrzanje
i usporavanje te prebacivanje.

ford puma branje prometnih znakov

Uvijek se pridržavajte propisa

Upozorenje pogrešnog smjera pomoću prednje kamere informacija o navigacijskom sustavu određuje vozite li u krivom smjeru. U tom slučaju, sustav vas pomoću zaslona i zvučnih signala upozorava na opasnost od
zaustavljanja vozila i poduzimanja odgovarajućih mjera.

Ford Puma zarometi LED

Prednja svjetla i preciznost u zavojima

Puma LED prednja svjetla pružaju precizan i intenzivan svjetlosni snop. Riječ je o jedinstvenim, karakteristično dizajniranim LED dnevnim svjetlima i statičnim svjetlima koja osvjetljavaju put ispred vas ili zavoj kad okrenete volan za više od 30 stupnjeva.

ford fiesta eu Bliss

Vidi vozila u mrtvom kutu

Sustav za nadzor vozila u mrtvom kutu koristi radarske senzore za otkrivanje vozila koja možda vi ni ne vidite. Senzori se nalaze s obje strane vaše Pume i upozoravaju vas narančastim svjetlom u vanjskom ogledalu.

Ford Puma zadnji senzorji

Otkrijte vozila iz suprotnog smjera 

Upozorenje u križnom prometu dio je sustava za praćenje kretanja u mrtvom kutu. Pomoću nadzora prometa, upozorenje o križanju prometa može otkriti vozila koja se približavaju i upozoriti vas zvučnim
signalom. Istovremeno svijetli svjetlo u vanjskom ogledalu (lijevo ili desno, ovisno o smjeru iz kojeg se vozilo približava).

Ford Puma bralec prometnih znakov

Prati prometne znakove da ih vi ne previdite

Pametni sustav za čitanje prometnih znakova može prepoznati trajne i privremene znakove pored ili iznad ceste. Instrumentna ploča prikazuje simbol koji označava ograničenje brzine ili ograničenje pretjecanja i mijenja se sukladno novom ograničenju.

Ford Puma speljevanje v hrib

Dodatna pomoć pri vožnji uzbrdo

Pomoć pri kretanju uzbrdo privremeno sprječava kretanje vozila unazad ili naprijed. Sustav drži pritisak kočionog sustava dvije do tri sekunde, dajući vam više vremena za pomicanje noge s papučice kočnice na papučicu gasa. Sustav je također vrlo koristan za zaustavljanje i pokretanje na skliskim površinama.

Ford Puma samodejne luci

Bolji pregled ceste, bez zasljepljivanja drugih

Automatska kontrola prednjih svjetala posebno je korisna za noćnu vožnju jer privremeno prigušuje dugu svjetlost kada otkrije vozila koja se voze nasuprot ili ispred vas kako ne biste zasljepljivali druge vozače.
Zatim se opet automatski prebacuje na duga svjetla za maksimalnu vidljivost.

Ford Puma parking senzorji

Senzori za parkiranje bez stresa

Prednji i stražnji senzori za parkiranje pomažu vam procijeniti udaljenost između vas i prepreke ispred ili iza vašeg vozila. Kada senzori detektiraju prepreku, sustav vas upozorava akustičnim signalom koji postaje jači kada se približite prepreci.

ford puma opozorilo na utrujenost voznika

Tehnologija koja otkriva umor vozača

Sustav za nadzor budnosti stalno provjerava vaše ponašanje u vožnji i otkriva sve promjene koje su potencijalno povezane s umorom. Ako sustav otkrije manjak vozačeve pažnje, na zaslonu se pojavljuje lampica koja vam predlaže da zastanete i odmorite se. Ukoliko se koncentracija vozača dodatno smanji, ponovno upozorenje pratit će i zvučni signali.

Ford Puma hybrid

Nova generacija vozila zahtijeva novu generaciju pogona

Počelo je novo doba čistijih hibridnih električnih vozila, a Ford Puma je pravo utjelovljenje ovog smjera u automobilskoj industriji. Dolazi s velikim izborom novih naprednih EcoBoost benzinskih hibridnih pogona koji pružaju izvanredne performanse uz zapanjujuće nisku potrošnju goriva i značajno nižu emisiju CO2 od klasičnih, nehibridnih motora.

Ford Puma motor ecoboost

Nagrađivane performanse motora

Za najbolje performanse ne postoje kompromisi. Ford EcoBoost 1,0-litreni benzinski motor šest puta je nosio titulu Međunarodnog motora godine. Pumine hibridne verzije od 125 ili 155 KS nude beskompromisne performanse za konvencionalni 1,5-litarski motor s manjom potrošnjom goriva i nižim emisijama CO2 – no ne samo u korist očuvanja okoline, već i za niže troškove vašeg novčanika.

Ford Puma rocni menjalnik

6-stupanjski ručni mjenjač

Ručni mjenjač sa 6 brzina optimalno je podešen za jednostavnije, preciznije i tiše mijenjanje brzine. Poseban dizajn poboljšava dinamiku vožnje i smanjuje potrošnju goriva U vožnji ćete tako uživati još i više.

Ford Puma sistem start stop

Auto Start-Stop sustav za manju potrošnju goriva

Kada se zaustavite ispred semafora ili stanete u zastoj u koloni, tehnologija Auto Start-Stop sustava može automatski isključiti motor (istovremeno osiguravajući rad važnih sustava kao što su prednja svjetla, klima
uređaj i Ford SYNC). Prilikom pokretanja pritisnite papučicu kvačila kao i obično te prebacite u prvu brzinu ili jednostavno pustite papučicu kočnice s automatskim mjenjačem i sustav se ponovo pokreće. Sustav Auto
Start-Stop posebno je učinkovit u gradu i gustom prometu jer može značajno smanjiti potrošnju goriva.

 

Udobnost nikad nije bila tako privlačna

Ford Puma impresionira ne samo svojim izvanrednim izgledom, već i savršenstvom. Kabinu Ford Pume krasi elegantni dizajn i kožna presvlaka. Prednja sjedala dolaze s lumbalnom potporom i funkcijom masaže za još veću udobnost. Sjajni ukrasni element osigurava još uglađeniji stil. Istovremeno, skup sofisticiranih značajki i inovativnih tehnologija pruža vam potpunu kontrolu. Od 12,3-inčne digitalne instrumentne ploče i 8-inčnog zaslona osjetljivog na dodir do mnogih dodatnih usluga i opcija koje nudi SYNC 3 infotainment sustav - svaki je element dizajniran kako bi vašu vožnju učinio što lakšom i ugodnijom.

Ford Puma bralec prometnih znakov1

Imajte sve pod kontrolom

Jedinstvena žarišna točka Ford Pume je nova digitalna instrument ploča. Ovaj sofisticirani 12,3-inčni LCD zaslon u boji koristi neometani protok tehnologije, omogućujući preklapanje zaslona u nadzornu ploču kako bi se još bolje uklopio u unutrašnjost. Podaci se prikazuju u visokoj razlučivosti i intuitivnim, lako čitljivim simbolima uz promjenu načina vožnje, promjenu boja i konfiguracije zaslona. Možete odabrati koje će se informacije prikazivati, uključujući navigacijska upozorenja, i programirati željene gotove zaslone za svakog vozača.

Ford Puma sync3

U vezi sa svijetom

Ford SYNC 3 vrhunski je sustav koji vam omogućava da ostanete povezani i upravljate telefonom, glazbom i navigacijom jednostavnim govornim naredbama. Naredba „Gladan sam“* dovoljna je da nazovem najbliže restorane. Sustav može zvučno „čitati“ primljene poruke. Zaslon osjetljiv na dodir u boji za intuitivnu navigaciju podržava geste poput „rastezanje“ za zumiranje i „pomicanje prstom“. SYNC 3 se također može povezati s Apple CarPlay i Android Auto, a AppLink vam omogućuje pristup nekim od vaših omiljenih aplikacija na vašem pametnom telefonu.

*(glasovna kontrola trenutno nije dostupna na hrvatskom jeziku)

Ford Puma zvocniki bo

Vaša omiljena glazba u top ozvučenju                

Bez obzira na vaš glazbeni ukus, zaslužujete iznimnu kvalitetu zvuka u automobilu. Uz vrhunski B&Q PLAY audio sustav u novoj Ford Pumi ćete u svakoj vožnji imati osjećaj kao da ste na koncertu svog najdražeg izvođača. Visokokvalitetni audio sustav B&O PLAY, snage 575 W uz 10 zvučnika te woofer i subwoofer, posebno je osmišljen, razvijen i prilagođen za Ford Pumu. Pojačajte zvuk za vrijeme vožnje i uživajte
u najdražim pjesmama i izvođačima.

Ford Puma mazasni sedezi

Lumbalna masaža

Za dodatnu udobnost i podršku, vozačevo i suvozačevo sjedalo Ford Pume može biti opremljeno funkcijom masaže lumbalnog dijela kralježnice. Pritiskom na tipku trosmjernom masažom opuštate umorne mišiće - idealno za duga putovanja.

Ford Puma pralne sedezne prevleke

Jutarnja kava? Potencijalne mrlje? Bez brige.

Život u gradu može biti jako užurban. Prolije vam se jutarnja kava, a mokre cipele unesu blato i lišće u vaš automobil. Ne brinite za čistoću unutrašnjoste svoje Pume jer smo novim dizajnom osigurali da ona uvijek može biti besprijekorno čista. Sada možete u potpunosti ukloniti prednje i stražnje presvlake sjedala i oprati ih u perilici rublja. Da bi postupak bio još lakši, presvlake sjedala dolaze s patentnim zatvaračem, a ako želite promjenu, jednostavno možete odabrati različite presvlake iz našeg asortimana.

Ford Puma stresno okno

Obožavate sunce? I mi isto.

Puma je dostupna s panoramskim krovom cijele duljine koji u potpunosti zamjenjuje metalni krov. Zahvaljujući prirodnoj svjetlosti koja prodire kroz staklo, unutrašnjost izgleda još svjetlije i prostranije. Prednju polovicu krova možete podići ili u potpunosti uvući električnom energijom, a tenda u punoj duljini  vam stvara hladovinu čak i kada je panoramski krov otvoren i samo želite svježi zrak.

ford puma ogrevan volan

Grijana sjedala i volan

Također, možete odabrati grijanje vozačevog i suvozačevog sjedala. Kako biste se osjećali ugodno, na raspolaganju su vam tri razine grijanja za svako sjedalo. Bilo da je riječ o hladnom jutru ili niskim temperaturama općenito, Pumin volan će vas ugrijati brže od vaših najdražih rukavica.

Ford Puma zlozljiva vzvratna ogledala

Zaštitite retrovizore od oštećenja

Kako bi se zaštitili od oštećenja, električno podesivi retrovizori automatski se sklapaju (Titanium i ST-Line opreme). Retrovizori su također grijani, tako da brže možete krenuti na put za vrijeme hladnih zimskih jutara.

Ford Puma zascita vrat

Izbjegnite nepotrebne ogrebotine na vratima

Kada otvorite bilo koja od četiri vrata Pume, zaštitna obloga, koja štiti lak vrata, pomiče se prema van i štiti vaše vozilo od ogrebotina na tijesnim parkiralištima.

Ford Focus senzor za dez 2

Brisači osjetljivi na kišu

Kada senzor otkrije kapi kiše na vjetrobranskom staklu, on aktivira brisače, a zatim prilagođava njihov rad vremenskim uvjetima. Možete birati između različitih razina osjetljivosti koje podešavaju postavku brisača prema količini otkrivene vlage.

Ford Puma sistem mykey 2

Postavite idealnu temperaturu za vas

Uz klima uređaja s elektroničkim automatskim nadzorom temperature, sve što trebate učiniti je odabrati temperaturu koja vam najviše odgovara. Sustav će postavljenu temperaturu održavati s naprednim sustavom klimatizacije. S novom automatskom postavkom s tri brzine možete odabrati koliko brzo i intenzivno se vozilo zagrijava ili hladi.

Ford Puma sistem mykey

MyKey sustav

S Ford MyKey sustavom, između mnogih drugih postavki, možete podesiti najveće brzine kretanja vozila, aktivirati upozorenje sigurnosnog pojasa i čak ograničiti glasnoću zvučnog sustava. Zahvaljujući ovom tehnološkom rješenju, bezbrižno možete posuditi svoj automobil prijatelju ili članu obitelji jer se ključ Ford MyKey može programirati sa željenim postavkama vozila. Za sebe zadržite „administratorski“ ključ i po želji
naručite još jedan dodatni ključ.

Ford Puma odklepanje brez kljuca 2

Bez ključeva i bez brige

Ford KeyFree sustav omogućuje vam zaključavanje i otključavanje vozila bez potrebe za vađenjem ključa iz džepa ili torbe. Idealno kada imate pune ruke posla ili u žurbi.

Ford Puma zagon brez kljuca 2

Upalite automobil pritiskom gumba

Puma automatski otkriva blizinu jedinstvenog daljinskog upravljača čak i kada se nalazi u vašem džepu ili torbi. Stoga je dovoljno pritisnuti Fordovu tipku za pokretanje i spremni ste za put.

ford edge 3 2

Brzo odmrzavanje vjetrobranskog stakla pomoću Quickclear tehnologije

Ovom inovativnom opremom možete odmrznuti vjetrobransko staklo u sekundi za vrijeme hladnih dana i niskih temepratura. Ultra tanka grijaća vlakna zagrijavaju se pritiskom na gumb. Odmah odmrzavaju,
rastopljuje snijeg i odmagljuju vjetrobransko staklo, a pomažu i u odmrzavanju brisača.

 

Najviša razina sigurnosti putnika i ostalih sudionika u prometu

Od upozorenja o potencijalnom sudaru do pametnih sustava koji vam pomažu u održavanju stabilnosti: vaša sigurnost naša je briga. Zbog toga Ford Puma dolazi sa sofisticiranim pomoćnim tehnologijama koje pomažu u zaštiti vas, vaše obitelji i ostalih sudionika u prometu.

 

ncap

5 Euro NCAP sigurnosnih zvjezdica

Nova Ford Puma dobila je najvišu moguću ocjenu od 5 sigurnosnih zvjezdica na testiranju sigurnosti neovisne organizacije za ispitivanje sudara Euro NCAP.

Ford Puma zaviranje v sili

Najveća snaga kočenja u slučaju nužde

Uz  sustav pomoći pri kočenju u nuždi, vozilo može postići maksimalnu učinkovitost kočenja u izvanrednim situacijama otkrivanjem sile kočenja i automatski je pojačava ako je potrebno.

Ford Puma opozorilo o prazni pnevmatiki 2

Pravovremeno upozorenje o tlaku u gumama

Sustav  za nadzor tlaka u gumama otkriva kada se tlak u jednom od kotača spusti ispod preporučene granice i odmah upozorava vozača treptajućom ikonom na instrumentnoj ploči.

ford puma nadzor stabilnosti 2

Zadržite kontrolu u najoštrijim uglovima

Sustav elektroničke stabilnosti stalno nadzire ponašanje vozila tijekom kretanja. Pomoću naprednih senzora protiv blokiranja i proklizavanja sustav može otkriti izgube li kotači vozila prianjanje na cestu i pomoći vratiti stabilnost vozilu  automatskim kočenjem pojedinačnih kotača.

zracni jastuci

Zračni jastuci koji vas štite iz svih smjerova

Prednje zračne jastuke vozača i suvozača nadopunjuju bočni zračni jastuci koji su dizajnirani tako da vas usmjere suprotno od sile udara. Sigurnosne zavjese pružaju maksimalnu pokrivenost, a nasloni za glavu nude zaštitu od oštećenja na stražnjem dijelu vrata uslijed oscilacija glave.

prevoz djece

Za siguran prijevoz djece

Sigurnost i zaštita male djece bile su od izuzetne važnosti prilikom dizajniranja Pume. Stražnja sjedala opremljena su ISOFIX sidrištima na koja se lako mogu ugraditi dvije odgovarajuće dječje sjedalice.

ford puma opozorilo za varnostne pasove

Na sigurnosni pojas više nećete zaboraviti

Ako se kojim slučajem i zaboravite pričvrstiti sigurnosnim pojasom, upozorenje na instrument ploči podsjetit će vas da je sigurnost na prvom mjestu.

Ford Puma alarm

Visoka razina sigurnosti s Thatcham alarmnim sustavom

Sigurnosni sustav Puma Thatcham kategorije 1 sastoji se od alarma koji nadzire tipične provale i dvostrukog sustava središnjeg zaključavanja. Ako aktivirate dvostruki sustav središnjeg zaključavanja ključem, vrata se ne mogu otvoriti iznutra, čak i ako je uljez ušao u unutrašnjost vozila kroz razbijeni bočni prozor.

 

Moderni način života zahtijeva inovativna rješenja u smislu iskorištavanja prostora

S najprostranijim prtljažnikom u klasi, Ford Puma se ni ovdje ne može posramiti. Jedinstveni izgled i lijepo dizajnirani, stilski oblici kombinirani su s promišljenom funkcionalnošću. Svestranost i praktičnost mogu se vidjeti u svim malim detaljima dizajna.

 

Ford Puma globok prtljaznik

Mnogo više prostora nego što možda mislite

U Pumi se nalazi izuzetno praktičan, dodatni prostor za odlaganje. Dio Puma prtljažnika je inovativna nova MegaBoxova donja ladica. Ne samo što nudi dodatnih 80 litara prostora za skladištenje i može primiti do 115 cm visoke predmete, MegaBox ima i vodootpornu košuljicu i čep za odvod, što ga čini izuzetno lakim za čišćenje vodom i idealnim mjesto za odlaganje mokrih čizama i blatnjave sportske opreme.

Ford Puma prtljazni prostor 1

Sav prostor koji vam treba

Koju god opremu odabrali, Ford Puma ima dovoljno prostora za sve. Stražnja sjedala se mogu podijeliti na 60:40 ili čak potpuno preklopiti za maksimalnu svestranost, pružajući još više prostora za prtljagu ako je potrebno.

Ford Puma prilagodljiva prtljazna polica 1

Prilagodljiva polica za prtljažnik

Ford Puma ima podesivi stražnji prtljažni prostor, koji nije pričvršćen na drugi red sjedala, a diže se zajedno s vratima za prtljagu, što znači da ga možete postaviti u položaj koji omogućuje prijevoz većih predmeta.

ford puma samodejna prtlajzna vrata 1

Automatsko otvaranje vrata prtljažnika

Puma je prvo vozilo u segmentu koje nudi otvaranje vrata prtljažnika bez uporabe ruku. S KeyFree daljinskim
upravljačem u džepu ili torbi, jednostavno zamahnite nogom
ispod sredine stražnjeg odbojnika, a vrata prtljažnika će se otvoriti ili zatvoriti bez ikakvog dodirivanja. Uz to, možete otvoriti i zatvoriti prtljažnik dok ste u vozilu.

Ford Puma vlecna kljuka 1

Trebate prevesti više stvari?

Ako trebate prevoziti još veće predmete, odlučite se za praktičnu odvojivu kuku za vuču (dostupna s ručnim mjenjačem).

Prodaja

Tel.: +385 47 640 500 
Email: salon-ka@karic.hr  
W: www.karic-automobili.hr 

 

Servis

Tel.: +385 47 640 300 
Email: servis-ka@karic.hr 
W: www.karic-automobili.hr 

 

Dijelovi

Tel.: +385 47 640 300 
Email: dijelovi-ka@karic.hr 
W: www.karic-automobili.hr 

 

Računovodstvo

Tel.: +385 1 3638 111 
Email: racun@karic.hr
Website: www.karic.hr